maandag 16 april 2012

Handgrepen

Om handgrepen te voorzien in de stof, is het nodig een stevig ( én handig) gat te kunnen stikken.

Test1: Uit twee identieke lapjes stof wordt er een rechte lijn gesneden. Ze worden tegen elkaar geplaatst en de binnenste flapjes worden naar binnen gestikt. Het is wel mooi afgewerkt maar scheurt zeer snel af.


Test 2:Prototipe uit papier van ander soort gat. Een extra stukje papier wordt gebruikt om de twee lapjes aan elkaar te stikken.


Test 3: Een gat wordt uitgesneden en een ander reepje stof wordt rond de rand van het gat gestikt. Zo kan het gat niet breder worden als dat het is, en bijgevolg ook niet gaan scheuren.
Deze test was positief en kan veel gewicht dragen.


Test 4: hetzelfde als in test 3 werd gedaan met sterkere materialen. Stof van een strandstoel en een oranje riem. Dit was duidelijk nog veel sterker.


Test 5: In plaats van een cirkelvormig gat te stikken werd er nu een langwerpig gat gestikt. Toch hebben we gezien dat dit niet veel uitmaakt aangezien de stof zich altijd op de zelfde manier gaat uitrekken.Test 6: Er werd nogmaals het eerste gat (Test 1) gestikt, maar ook deze keer in de sterkere stof. Men kon al gauw voelen dat de naad loskwam.Geen opmerkingen:

Een reactie posten